Kalenterien synkkaus

Olennainen osa sujuvampaa arkea on olla tietoinen siitä, missä toinen on ja mitä hän tekee – ilman, että sinun täytyy joka kerta soittaa hänelle. Yksi merkittävimmistä edistysaskelista parisuhteemme it-järjestelmissä olikin kalenterien synkkaus.

Meillä molemmilla on käytössä sähköinen Google-kalenteri, jonka olemme jakaneet toisillemme. Suosittelemme lämpimästi Google-kalenterin käyttöä, koska Google-tilin voi helposti synkata eri laitteiden (puhelimet, padit, tietsikat) kanssa. Myös eri käyttöjärjestelmiä tuetaan – jos vaikka kotonasi käydään samanlaista iOS-Android-asemasotaa kuin meillä 😉 Tällöin voit myös aina kalenteroida uudet tapahtumat suoraan puhelimellasi tai padillasi, eikä kalenterin käyttö ole sidottu tiettyyn laitteeseen.

Kalenterin käytöstä on selkeät pelisäännöt:

  1. Kaikki menot tulee kirjata omaan Google-kalenteriin. Tapahtumiin kirjataan myös tapahtumapaikka (ellei ilmeinen) ja tarvittaessa osoite.
  2. Jos haluaa toisen osallistuvan johonkin tapahtumaan kanssasi (kuten kaverin bileet), tulee hänelle lähettää siitä Google-kalenterikutsu.
  3. Jos toinen on sopinut ohjelmaa, jonka tapahtumapaikkana on “Kotona”, on hän varannut kodin itselleen.

Nyt kun molemmat tietävät toistensa aikataulut, on huomattavasti helpompi sopia yhteisistä menoista ja ehdottaa kavereille suoraan teille molemmille sopivia aikoja ilman turhaa säätöä. Omia kavereita taas on kätevintä pyrkiä näkemään silloin, kun toinen on muutenkin poissa kotoa.  Synkattujen kalenterien avulla on siis myös helpompi löytää ja varata yhteistä aikaa parisuhteelle 🙂

Tässä esimerkkiviikko meidän menoistamme, Sonja sinisellä, Tommi vihreällä 🙂

Näyttökuva 2015-12-31 kello 15.26.49