Deittirahasto

Yhteenmuuttamisessa on monta hyvää puolta, mutta siihen liittyy myös yksi selkeä uhka: Yhdessä asuminen synnyttää illuusion siitä, että näet kumppaniasi anyway joka päivä, joten kyllähän tää parisuhde nyt tässä hoituu helposti, kun me vietetään niin paljon aikaa yhdessä.

A. Jos olette molemmat aktiivisia ihmisiä, ette todellisuudessa välttämättä edes näe hirveästi toisianne, ellette erikseen varaa siihen aikaa molempien kalenterista.

B. Vaikka näkisitte toisianne paljon, romantiikka voi snadisti kärsiä, jos yhdessäolo on pääasiassa sitä, että katsotte yhdessä lökäpöksyissä Netflixiä ilta toisensa jälkeen.

online-dating-header2

Kun muutimme yhteen, päätimme ennakoida tätä uhkaa perustamalla Deittirahaston. Eli budjettineuvotteluissa päätettiin, että kuukausibudjettiin lisätään 150-200 euron suuruinen summa (aina kokonaisrahatilanteesta riippuen), joka tulee käyttää puhtaasti deittailuun – siis toistemme deittailuun. Investointi tuntui meistä järkevältä, sillä uskoimme, että säännöllinen deittailu parantaisi hyvin todennäköisesti parisuhteemme laatua ja vaikuttaisi siten positiivisesti kokonaisonnellisuuteemme 😉

Deittirahasto on nyt ollut käytössä noin 3,5 vuotta ja olemme todenneet käytännön erittäin toimivaksi. Kun molemmat tietävät, että deittailuun on allokoitu rahaa, tulee helpommin ehdotettua leffassa käyntiä tai sushi-illallista tai mentyä brunssille kavereiden kanssa. Alan ammattilaisina toki tiedämme, että psykologisesti sushi-illallinen ei tunnu yhtään niin pahalta kustannukselta, kun rahaa on etukäteen sijoitettu yhteiseen viihtymiseen. Yritämme keksiä jotain kivaa tekemistä joka viikolle tai ainakin joka toiselle. Toisaalta sovittu kuukausisumma myös helpottaa kulutuksen seuraamista: neuvotteluissa ylitetyn budjetin ylittyminen on objektiivinen merkki siitä, että kulutusta pitää miettiä tarkemmin, ja ehkä tehdä halvempia aktiviteetteja. Koska vaikka se olisi kuinka hyväksi parisuhteelle, niin viikoittainen illallinen Gaijinissa ei ehkä taloudellisesti ole järkevä optio 🙂

Ja tottakai mekin katsotaan sitä Netflixiä (tai HBO:ta kuukaudesta riippuen) yhdessä niissä epäviehättävissä kotivaatteissa, mutta Deittirahasto on varmistanut, että käymme kuitenkin lisäksi säännöllisesti ulkona yhdessä 🙂

2 thoughts on “Deittirahasto

Comments are closed.