Kauppakassi-preemio

Kaverin kanssa kerran keskustelimme siitä, että me käytämme viikoittain Kauppakassia. Hänen mielestään idea on hyvä, mutta Kauppakassin kautta ruokien ostaminen tulee liian kalliiksi tuotteiden “Kauppakassi-preemion” takia. Itse olin sitä mieltä, että tuskin toimituskulujen lisäksi ruoka on sen kalliimpaa, kai sen huomaisi. Toisaalta, en ollut koskaan katsonut asiaa sen tarkemmin, joten kovin varma en mielipiteestäni ollut.

Toki kiista piti ratkaista keräämällä dataa! Kävin siis eräänä päivänä viereisessä S-marketissa, ja kävin selvittämässä edellisen Kauppakassi-tilauksen tuotteiden hinnat. Hinnoiksi meidän viikon ostoksille tuli:

  • S-market: 77,87 e
  • Kauppakassi: 81,22 e

Lopputuloksena siis pitää paikkansa, että Kauppakassi on vähän kivijalan markettia kalliimpi. Toisaalta, ero ei ollut kuin muutaman euron, eikä prosenteissakaan suuri. Kokonaisuudessaan – toimituskulut mukaanlukien – Kauppakassin kautta tilaaminen näyttäisi olevan noin 10-15% kalliimpaa kuin kaupassa käynti. Onko tämä sen arvoista? Kaikki riippuu tietysti siitä, minkä arvon asetat säästetylle ajalle. Mielestäni reilu 10 euroa parin tunnin säästöstä on hyvinkin preemion arvoista.

P.S. Vertailin kerran myös Kauppakassia ja K-ketjun verkkokauppaa – niiden välillä ei ollut eroa hinnassa.