Lisää laatuaikaa Kauppakassin avulla

Jos miettii arkipäiväistä elämää ja sitä, mihin aikaa kuluu, huomaa nopeasti ison osan ajasta kuluvan ihan perusaskareisiin: liikkumiseen paikasta A paikkaan B, siivoamiseen, pyykkäämiseen, ruoanlaittoon ja ennen kaikkea ruokakaupassa käymiseen.

Kaupassa käynti on loppupeleissä aika rasittavaa hommaa: ensin pitää vaeltaa läpi tuiskun ja pakkasen kauppaan, jossa kaikki muut juuri töistä tulleet tyypit tukkivat kaikki käytävät etsiessään pelastusta nälkäänsä. Lopulta etsittyäni Mariannerouhetta 20 minuuttia (koska kuka nyt myyjiltä kysyisi!) pääsen kassan kautta ulos labyrintista. Toki sen jälkeen vielä pääsen loppupalkintona kantamaan 10 kiloa maitoa, rahkaa, mehua, kivennäisvettä ja muita elintarvikkeita kotiin. Jossain vaiheessa tuli mieleen, että ehkä tämän voisi hoitaa fiksumminkin.

Voihan tätäkin harrastuksena pitää, mutta itse käyttäisin aikani mieluummin johonkin muuhun

Sopivaan saumaan sattuikin Alepan Kauppakassin kesätarjous, jossa sai kokeilla Kauppakassia ilman toimituskuluja. Kokeilimme kotiinkuljetusta ja pienestä kylmäketjun katkeamisen pelosta huolimatta kaikki sujui oikein hyvin. Pakasteet, tuore kala ja lihat tulivat kaikki ihan ehjinä ja muutenkin hyvässä kunnossa perille. Pariin otteeseen muutama mehu tai muu juttu jäi pois, kun Elielin Alepassa olivat tuotteet loppuneet. Sittemmin logistiikka on parantunut, sillä näin ei ole enää päässyt käymään. Toimitukset ovat tulleet myös pääsääntöisesti ajallaan. Itse olen kyllä kerran ryssinyt unohtamalla olla kotona, jolloin meni 10e lisämaksu. Toimitusaikoja on saanut aika hyvin, tyypillisesti meille paras on ollut joko aamulla 9-12 tai illalla 19-21.

Emme ole kuitenkaan siirtyneet – ainakaan vielä – tilaamaan kaikkea ruokaa kotiin. Pienen testailun jälkeen totesimme, että meille toimivin tapa on tilata noin 2-3 viikon välein iso kasa pidempään säilyviä ja painavia elintarvikkeita. Näin juuri aiemmin mainittu kymmenien kilojen kivennäisvesisettien ja muiden juomien kantaminen on jäänyt väliin (vaikka se onkin hyvää treeniä 😉 ). Tämän lisäksi kuormaan sopivat hyvin esimerkiksi pastat, murot, vessapaperit ja muut pitkään säilyvät kuivatarvikkeet. Pienellä suunnittelulla voi myös helposti tilata seuraavan viikon ruoat, jolloin viikon aikana täytyy korkeintaan käydä hakemassa purkki maitoa täydennyksenä. Foodien palveluun voi kirjautua Facebook-tunnareilla ja se muistaa myös aiemmin tilatun listan, jolloin “perustilaus” on jo valmiiksi siellä. Jos laskee, että tässä säästää about 3 kaupassakäyntikertaa 7 euron hintaan, on diili aika hyvä.

Jos haluaisi tilata kaikki elintarvikkeet Kauppakassista, pitäisi olla joko aika standardoitu ruokavalio ja elämäntyyli, tai sitten pitäisi suunnitella enemmän etukäteen. Meille tämä välimuoto tarjoaa hyvän helpotuksen arjelle, mutta jättää riittävästi tilaa spontaaniudelle ruokien suunnittelussa 🙂

Muitakin ruokien kotiin toimittajia varmasti on. Täytyy myöntää, että emme ole tehneet minkäänlaista vertailua niiden välillä, vaan Kauppakassi valikoitui ihan sillä perusteella, että ainakin siihen aikaan muut eivät tainneet Lauttasaareen toimittaa. Nykyään tilanne saattaa olla jo toinen.