Epic.fi:stä helpotusta arjen ruokarumbaan

Poljin perjantaina pyörällä töihin ja takaisin. Olin hyvin tyytyväinen tähän päätökseen, sillä sain sekä nauttia aurinkoisesta ilmasta että urheiltua päivän aikana melkein 1,5 tuntia. Saapuessani kotiin noin kello kuuden aikaan illalla jouduin kuitenkin kriisitilanteeseen: olin todella nälkäinen ja väsynyt ja jääkaapissa ei ollut mitään ruokaa. Kaiken kukkuraksi Tommi ei ollut kotona, joten vaihtoehtona ei myöskään ollut ylipuhua häntä lähtemään käymään kaupassa. Tilanne näytti epätoivoiselta, kunnes muistin Epic.fi:n.

Olin jo kerran aiemmin tilannut Epic.fi:stä keittoa ollessani kotona sairaana. Palvelu on ihastuttavan simppeli ja helppokäyttöinen. Nettisivuilta löytyy päivän kolme ruokavaihtoehtoa (aina liha-, kasvis- ja keittovaihtoehto), jotka voi tilata joko per heti tai ennakkoon toimitettavaksi tiettyyn aikaan. Eli jos olisin ollut kaukaa viisas, olisin tilannut ruoan ennakkoon kotiin 🙂

Ruoka toimitetaan yleensä noin puolen tunnin sisään tilauksesta, eli kärsimys ei ole pitkä. Keitot maksavat 6,90e ja muut pääruoat 10,90. Toimituskuluja tulee illalla 2,5e, mutta lounaskuljetus ei maksa mitään. Ruoat voi maksaa kätevästi kortilla tai lounassetelikortilla. Tällä hetkellä palvelu on käytössä Helsingissä kantakaupungissa ja Lauttasaaressa, mutta uusia alueita on tulossa pian.

Näyttökuva 2015-05-31 kello 17.40.54

Kun analysoin mahdollisia toimintastrategioita, niin toki käymällä itse kaupassa ja kokkaamalla ruokaa pääsisin varmaan puolet halvemmalla. Toisaalta meal.fi on kuitenkin huomattavasti edullisempi kuin ravintolassa käynti. Ja jos pohditaan vaihtoehtoiskustannuksia, niin nyt sain noin 6 euron investoinnilla ostettua itselleni noin 45 minuuttia vapaa-aikaa (kauppareissu kävellen + ruoan valmistus), jolloin saatoin rentoutua pitkän viikon jäljiltä lukemalla kirjaa, kunnes valmis herkkuannos saapui kotiovelleni. Aika hyvä diili minusta 🙂