Leanattu joulukuu

Joulukuu on materialismin kulta-aikaa. Ensin alkukuussa pitäisi hoitaa kodin sisustus joulukuntoon hommaamalla valtavat määrät joulukoristeita, jotka levitetään ympäri kämppää. Sitten vuorossa ovat joulukalenterit, jotka perinteisessä versiossa ovat (onneksi) vain paperijätettä – suklaalla tai ilman – mutta hieman vaativammat itsetehdyt versiot saattavat sisältää koko joukon turhia pikkutavaroita. Viimeistään joulukuun alusta lähtien voit sitten alkaa stressaamaan joululahjojen hommaamisesta kumppanille, ystäville ja sukulaisille. Ja jos et vielä jouluun mennessä ole saanut riittävästi tavaraähkystä, niin pääset vielä tuhlaamaan viimeiset pennoset joulun alennusmyynneissä loppukuusta.

Don’t worry, en ole ehdottamassa, että perutaan joulu kokonaan, sillä pidän itsekin kovasti joulunajasta. Tiedän myös, että monille ihmisille esimerkiksi joulukoristeiden väsääminen ja niiden asettelu kodin eri nurkkiin on kuin harrastus ja sehän on ihan positiivinen asia.

Joulukuukin on kuitenkin mahdollista elää hieman leanimmin.

204322_Weihnachtsbaum_xxl

Joulun aika itsessään tarjoaa paljon mahdollisuuksia elämyksellisyyteen ilman turhaa materiaa. Voit käydä tunnelmallisissa joulukonserteissa tai nauttia kotona joululauluista. Voit leipoa pipareita kaveriporukalla, mikä on ylivertainen vaihtoehto pipareiden ostamiselle, koska se sisältää mahdollisuuden syödä runsaasti piparitaikinaa. Ja tietty joulupäivinä saa nauttia hyvästä ruoasta ja syödä suklaata törkeitä määriä hyvällä omalla tunnolla.

Joululahjojen osalta leanausmahdollisuuksia on useita:

  1. Voit sopia läheisten kanssa, että ei anneta ollenkaan materialistisia lahjoja ja panostetaan mieluummin elämyslahjoihin (hieronta, leffa, keikka, ravintolaillallinen, metsäretki eväillä, itsetehdyt kakkukahvit, jne.).
  2. Voi kysyä etukäteen toiselta, mitä hän aidosti tarvitsee.
  3. Voi antaa kierrätyslahjan lahjoittamalla jonkun oman tavaran, jota et enää itse tarvitse, mutta tietää, että toinen voisi tarvita.
  4. Voit lahjoittaa e-lahjan. (e-kirja, Spotify-tilaus, Netflix-tilaus, HBO-tilaus, jne.)

Ehkä säkin voisit tänä jouluna edes joltain osalta testata leanimpää menoa 🙂

Joulunajan kunniaksi me ajateltiin omalta osaltamme edistää joulutunnelmaan pääsemistä blogista löytyvät elämyksellisen joulukalenterin avulla.