Suunnitelmallista tyylikkyyttä Stylebookilla

Kuten aiemmista blogipostauksistani on käynyt ilmi, olen suuri applikaatio-intoilija ja kokeilen aina riemulla uusia mobiiliappeja. Olenkin tunnettu ystäväpiirissäni siitä, että minulla on sopiva appi jokaiseen elämän osa-alueeseen.

IMG_3048

 

Nyt löysin muutama viikko sitten ystäväni suosituksesta Stylebook-appin, joka on täydellinen tuki leanatun vaatekaapin rakentamiseen. Olen jo jonkin aikaa pohtinut, että haluan kehittää vaatevarastoani simppelimpään ja laadukkaampaan suuntaan. Eli käytännössä ostaa vähemmän tosi kivoja ja hyvälaatuisia lempparivaatteita, jotka sopivat hyvin yhteen ja joita voi käyttää useiden vuosien ajan. Uskon, että supistetumpi ja tarkasti mietitty vaatekaapin sisältö helpottaa pukeutumista arjessa ja on ekologisesti kestävämpää. Inspiraatiota tähän ajatteluun sain muun muassa Rinna Saramäen erinomaisesta kirjasta “Hyvän mielen vaatekaappi”.

Stylebook-app mahdollistaa useamman eri asian. Voit esimerkiksi:

 1. tallentaa koko vaatekaapin sisällön (mukaan lukien kengät, laukut ja asusteet)
 2. suunnitella valmiita asukokonaisuuksia
 3. analysoida tilastoja vaatteidesi käyttöasteista ja vaateinvestointiesi kannattavuudesta

Omista tavoitteista ja innostumisen asteesta riippuen voit valita näistä yhden tai useamman. Toki voit myös toteuttaa proggiksen vaiheissa.

Osa 1 – Oman vaatekaapin kuvaaminen

Tavoite: Kokonaiskuvan rakentaminen

Prosessin ensimmäinen askel on siis, että kuvaat kaikki vaatteesi kännykällä ja tallennat ne appiin. Appi aika hyvin tunnistaa tummemmat vaatteet ja rajaa ne valmiiksi oikein, vaalempien vaatteiden kuvia piti vielä manuaalisesti muokata appissa. (vähän riippuen omasta neuroottisuuden asteesta :D) Voit joko tyytyä tähän tai sitten voit lisäksi kirjata jokaisesta vaatekappaleesta perustiedot: värin, koon, kauden, brändin ja hinnan. En valehtele, kyllä tähän helposti saa useamman tunnin kulumaan ja teinkin tämän itse monessa osassa. (Kollegani kommentoikin, että minulla on selkeästi liikaa aikaa :D) Toisaalta jos olet anyway tekemässä Marie Kondo-henkistä siivousproggista, tämä olisi aika helppo ja fiksu juttu yhdistää siihen.

Voit itse nimetä kategoriat ja luoda niiden alle haluamasi alakategoriat.

IMG_3049

Saat kuvaamisen kautta tosi hyvän yleiskäsityksen, että mitä vaatekaapistasi löytyy. Pystyt helposti analysoimaan mitä sinulta puuttuu tai mitä sinulla ehkä on liikaa. Jos uskallat logata vaatteiden hinnat, saat myös käsityksen, kuinka paljon olet investoinut vaatteisiisi.

Osa 2 – Valmiiden asukokonaisuuksien suunnitteleminen

Tavoite: Tyylikkäämmät asukokonaisuudet ja tasaisempi eri vaatteiden käyttö 

Ainoa asia, mikä mua harmittaa Stylebook-appissa on se, etten tiennyt siitä silloin kuin rakas tyylikonsulttini Veera auttoi minua luomaan asukokonaisuuksia vaatekaapistani. Olisin voinut tallentaa ne kaikki valmiiksi tänne! Kuulemma kuuluisien stailistienkin tyylikkyyden salaisuus on nimenomaan se, että he miettivät asukokonaisuutensa ennakkoon.

Mulle tuntuu ainakin usein käyvän siten, että aamulla väsyneenä ei jaksa ajatella ja sitten laittaa vaan jotain tosi helppoa ja mukavaa päälle. Tämä johtaa siihen, että käyttää suhteessa tosi paljon tiettyjä perusvaatteita ja moni tosi kivakin erikoisempi vaate jää tosi vähäiselle käytölle.

Kun asut on miettinyt valmiiksi ennakkoon, ei tätä ongelmaa ole. Ja samalla voi tosiaan huomaa, jos vaatekaapissa on juttuja, jotka ei sovi oikein yhteen minkään muun jutun kanssa.

Osa 3 – Tilastojen analysointi 

Tavoite: Saada parempi käsitys vaatteiden käyttöasteista ja niihin liittyvien investointien kannattavuudesta

Ekonomin sydämeni ihastui tietysti mahdollisuuteen analysoida vaatteisiin liittyvää dataa. Style Stats-osiosta näet niin kokonaisvaatemääräsi sekä vaatekaappisi kokonaisarvon. (jos olet tallentanut kaikkien vaatteidesi hintatiedot) Sen lisäksi voit tarkastella vaatteidesi värijakaumaa ja vaatteita, joita ei ole liitetty yhteenkään asuun.

Jos loggaat aktiivisesti käyttämäsi vaatteet kalenteriin, voit lisäksi tarkastella, kuinka usein olet käyttänyt eri vaatekappaleita ja mikä niiden hinta/käyttökerta on ollut. Tämän pohjalta voit myös analysoida eri vaateinvestointien kannattavuutta.

Olen vasta ottamassa ensiaskelia appin käyttäjänä, mutta olen jo nyt vakuuttunut, että kyseessä on mahtava gift that just keeps on giving 🙂

7 thoughts on “Suunnitelmallista tyylikkyyttä Stylebookilla

 1. Mrs DN @ The Dollar Notes says:

  Huippu appi, kiitos esittelystä! Vaatekaapin siistiminen on ollut pitkään mielen päällä ja nyt pitää kokeilla. Olemme muuttamassa Australiaan ensi vuonna joten vaatikaapin siistiminen ja karsiminen vain tarpeellisiin on muutenkin ajankohtainen 🙂

  1. Sonja says:

   No mut siinä tapauksessa suosittelen tosiaan erittäin lämpimästi Marie Kondoilua😃 Mehän muutettiin kanssa Saksaan nyt syksyllä ja jotenkin se Marien metodi käydä kaikki kamat läpi ja miettiä et “tuottaako tämä minulle iloa” oli musta vaan tosi toimiva.

 2. Mrs DN @ The Dollar Notes says:

  Kirjan lainaaminen on ollut aikeissa, mutta kirja on aika suosittu tällä hetkellä 🙂 Inspiroiduin kuitenkin ja laitoin sen varaukseen 🙂 Kauanko teillä kesti käydä läpi teidän tavarat ja muutitteko pysyvästi vai hetkeksi? Me olemme muuttamassa syksyllä ja ajattelimme, että kannataisi varmaan jakaa urakkaa eri kuukausille ettei projekti tuntuisi ylivoimaiselta 🙂

 3. Sonja says:

  Siivousmetodin perusideat saat jo siitä meidän blogipostauksesta. Urakan kesto riippuu musta tosi paljon lähtötilanteesta. Me oltiin jo vuosien varrella menty enemmän ja enemmän minimalistiseen suuntaan ja viety kamaa säännöllisen väliajoin Fidalle ja UFFin keräysbokseihin. Mut siis musta riippumatta tavaran määrästä tärkeintä on lähteä käyntiin. Koska itselle ainakin kävi just silleen et sit sitä innostuu siitä tekemisestä ja haluaa tehdä sitä lisää. Mut toi plänäily on musta silti hyvä idis et sopii vaikka et ens lauantaina katotaan läpi kaikki yläosat (ei koko vaatekaappia, se tuntuu liian isolta urakalta) tai kaikki kirjat. Et jakaa urakan ryhmiin ja tekee joka viikko vähän. Me muutettiin näillä näkymin vuodeksi Saksaan mut toisaalta meille minimalistinen elämäntyyli on yleisestikin tärkeä elämäntavoite. Ulkomaille muutto vaan toi hyvän lisämotivaation, mut ei ollut edes juurisyy😊

 4. Katja says:

  Kokeilin löytää sovelluksen android tabletille. Mikä on sovelluksen koko nimi? Löytyi StyleBook-Closet Organizer Vector entertainmentilta, mutta sitä on ladattu vain vähän yli 50 kertaa ja siinä on vain yksi 3 tähden arvio. Kuuluuko sovellukseesi myös shopping ja style inspiraatio -categoriat? Kuulostavat kaupalliselta toiminnalta, sovellus on ilmainen ja näissä kohdissa olisi ainakin helppo mainostaa. Onko sovelluksessa mainoksia?

  1. Sonja says:

   Hei Katja! Olen itse valitettavasi aika uskollinen Apple-fani. Katottiin Tommin Android-puhelimella Android Storen appeja ja samaa appia ei näyttänyt olevan. Stylicious näytti samantyyppisimmältä. Stylebook maksoi App Storessa joku 3 egee eikä siinä ole mainoksia.

   1. Katja says:

    Kiitos avusta. Latasin my dressingin, sillä vaikutti olevan paremmat arvostelut (itse en kaipaa kalenteria, jota negatiiviset arvostelut pääasiassa koskivat).

Comments are closed.