Tarinakirjanpito

Jo useamman vuoden yhdessä oltuamme on tullut huomattua, että toiselle sattuneita hauskoja juttuja tulee joskus vahingossa omittua omiin nimiin. On muuten aika noloa illallisella kertoa ”yhdelle kaverille” käynyttä tapahtumaa, kunnes oma kumppani huomauttaa, että itse asiassa tämä kävi hänelle itselleen. Mutta eräälle kaverille – kyllähän se teknisesti määritelmänä sisältää myös oman kumppanin.

Vitsien omiminen on tietysti epäreilua, joten jotain piti keksiä. Niinpä teimme tärkeän systeemisen innovaation: alamme pitää excelissä kirjaa siitä, mikä juttu tai vitsi kuuluu kummalle. Enää ei tarvitse illallisella miettiä, että oliko tämä nyt omalla kohdalla käynyt sattuma, koska voi tyynesti avata älypuhelimella Google Driven, ja tsekata taulukon. Siitä näkee suoraan, että kumman omistukseen juttu on alun perin merkitty, joten enää ei voi väittää, että rikkoisi toisen juttujen copyrightia vahingossa. Alla kuva tämän hetken taulukosta (jutut on sensuroitu sivullisten suojelemiseksi):

tarinaexcel

Näillä tarinoilla eteenpäin – hyvää vappua kaikille! 🙂