Kauppalista 2.0 ja yhteiset to do-listat

Perinteisessä kauppalistassa on lukuisia haasteita:

 1. Kun muistat bussissa, että vessapaperi on lopussa, kauppalista on kaukana kotona.
 2. Paperista kauppalistaa voi “käyttää” vain yksi ihminen kerrallaan.
 3. Kauppalista on helppo unohtaa kotiin silloin kun lähdet kauppaan, koska usein saatat mennä kauppaan esimerkiksi suoraan töiden jälkeen.

IMG_1628 Keväällä 2012 arkiprosessimme nousivat jälleen kerran uudelle levelille, kun löysimme appin, jolla voi jakaa to do-listoja. Sähköinen kauppalista nimittäin tarjoaa vastauksen kaikkiin näihin ongelmiin:

 1. Se on aina mukana, koska suurimmalla osalla meistä kännykkä on aina mukana joka paikassa. Eli heti kun muistat jonkun asian olevan lopussa, voit lisätä sen listaan – niin kotona kuin kodin ulkopuolella.
 2. Molemmat voivat käyttää listaa samaan aikaan ja lisätä itselleen tärkeät tuotteet listalle.
 3. Kauppalista kulkee aina mukanasi ja ajantasainen, jolloin se kumpi käy seuraavaksi kaupassa voi ostaa kaiken, mitä tarvitaan.

Tällä hetkellä käytämme Wunderlist-nimistä appia (saatavilla sekä iOS:lle että Androidille), johon kokoamme kauppalistan. Lisäksi olemme tehneet appilla esimerkiksi pakkauslistoja matkoja varten tai menuja yhdessä järjestettyjä illallisia varten. Meillä molemmilla on – tottakai – aktiivisessa käytössä omat to do-lista appit (Todoist), joilla hanskaamme omaa arkeamme. Tähän mennessä emme ole kokeneet valtavasti tarvetta yhteisille tehtävälistoille kauppalistan lisäksi, mutta olemme nyt alkuvuodesta testanneet Todoistissa kahta yhteistä listaa: ensimmäisen lista on yleiset yhteiset tehtävät, johon kirjaamme esimerkiksi tulevat blogikirjoitukset tehtäviksi ja toiseen listaaan merkataan ensi kesän projektiimme eli häihin liittyviä nakkeja. To do-listojen pääpointtihan on se, että saa mielen rauhoitettua, koska ei tartte koko ajan miettiä, mitä on unohtanut. Siksi yhteiset to do-listat ovatkin oivallinen tapaa rauhoittaa yhteistä mieltä 🙂

6 thoughts on “Kauppalista 2.0 ja yhteiset to do-listat

 1. Krista says:

  Hahaa, me käytetään mun poikaystävän kanssa myös Wunderlistiä. Siellä on kauppalistan lisäksi on mm. kodin to do lista jossa on kaikki pikkuhuoltohommat ja hankinnat mitä pitäisi tehdä 🙂 Wunderlist on vähän buginen appsi mutta muuten kyl tosi kätevä!

 2. Marko says:

  Kokeilkaa myös Asanaa 😀 Siinä voi helposti linkittää korkeamman tason tavoitteet konkreettisiin jokapäiväisiin todo taskeihin. Eri projektit pysyvät hyvin omissa listoissaan. Myös arki-askareiden todo listat toimii sen kautta kätevästi ja vaikka Asana mahdollistaa huomattavasti enemmän, niin on peruskäyttöliittymä yhtä yksinkertainen kuin Wunderlist ja mobiilisovellukset toimivat täydellisesti.

 3. Sonja says:

  Krista: Joo Wunderlisthan sopii hyvin erilaisiin hankintoihin. Itse tykkään vaan siitä, että ne jaetaan eri projekteihin, niin näen heti, et mistä kontekstista on kyse. (esim. Kauppalista ruokakauppaa varten, Kodinsisustus yhteistä shoppailureissua varten, jne.)

  Marko: Oon testannu kyl Asanan, mut musta se on enemmän duunisofta 🙂 Nää kodin prosessit ei ole kuitenkaan NIIN komplekseja et meillä pitäis erikseen olla esim. kodinsiivousyksikkö ja ruoanlaitto-osasto 😉 Ehkä sit jossain vaiheessa, jos perheen koko kasvaa, niin voidaan siirtyä Asanaan ja allokoida vastuualueita ja niiden alaisia projektivastuita eri perheenjäsenille 😉 Tällä hetkellä kuitenkin projektijako (eli useiden eri listojen tekeminen) Wunderlistissä tai Todoistissa riittää hyvin 😉

Comments are closed.