Rentoutta matkailuun matkabudjetilla ja yhteisellä luottokortilla

Matkailu on meille molemmille tosi tärkeä harrastus ja yleensä meillä onkin vähintään yksi matka suunnitteilla. Meille ei ole niin tärkeää elää arjessa kalliisti, esimerkiksi käymällä jatkuvasti ulkona syömässä, mutta kun olemme reissussa haluamme nauttia siitä täysin rinnoin ilman, että pitää liikaa stressata rahankäyttöä.

Rento matkailu edellyttää ensinnäkin sitä, että me molemmat säästämme säännöllisesti rahaa matkustamiseen. Olemme perustaneet omille pankkitileillemme erillisen matkatilin. Useimpien pankkien nettipankissa on mahdollista maksutta perustaa rinnakkaisia virtuaalisia tilejä varsinaisen käyttötilin rinnalle. Tällöin on helpompi allokoida rahaa eri tarpeisiin ja säännöstellä siten omaa rahankäyttöään. Meiltä molemmilta menee automaattisesti tietty summa rahaa matkatilille joka kuukausi, jotta kerrytämme matkabudjetin varmasti ennakkoon. Itse matkoja varten olemme hankkineet yhteisen luottokortin, jota käytämme ainoastaan ulkomaanmatkoilla. Yleensä siirrämme jo ennen lomaa sovitun määrän rahaa Visalle. Sitten lomalla ei olekaan mitään hätää, kun voidaan vingutella Visaa rauhassa tai nostaa sillä paikallista valuuttaa. Emme lomallakaan urputa rahankäytöstä, vaan molemmat käyttävät yhteistä matkakassaa oman järjen mukaan lomalla tarpeellisiin menoihin, joihin kuuluvat Sonjan kohdalla esimerkiksi päivittäiset lomasipsit. Puhtaan taloudellisesta näkökulmasta olisi tietysti järkevää aina maksaa ensin Visalla kaikki ja sitten vasta jälkikäteen hoitaa lasku. Psykologisesti on mielestäni kuitenkin kivempi fiilis matkustaa, kun tietää, et matka on jo ikään kuin maksettu jo (plus korkoetu on tässä taloustilanteessa todella minimaalinen, vaikka maksaisi aina kaiken Visalla ensin)