Viikon ruokalistaexcel

Yksi suuri aikasyöppö arjessa on sen pohdiskelu, että mitähän sitä taas illalla söisi. Varsinkin kun aina ei jaksa miettiä koko viikkoa etukäteen, niin joutuu käymään turhaan useana päivänä kaupassa. Olisipa mukavaa, jos olisi sellainen systeemi, johon voi syöttää reseptejä, valikoida niistä viikon ruokalistan, ja sitten nappia painamalla luoda kauppalistan koko viikolle kerralla…

Etsin tähän kykenevää systeemiä useamman illan, ja kaikki kaatui aina joko siihen, että systeemit eivät osanneet laskea ruoka-aineiden määriä yhteen, tai sitten piti käyttää vain yhtä valmista reseptipankkia. Koska mummon reseptit ovat vähintään yhtä hyviä kuin avocado_lover93:n, en voinut hyväksyä appia, joka ei mahdollistanut omien reseptien lisäämistä.

Joten, hermo meni ja tein oman excelin tätä varten.

Käyttö on kohtuullisen suoraviivaista:

 1. Lataa oheinen excel, avaa se ja salli makrojen suorittaminen.
 2. Syötä reseptien nimet ja niihin tarvittavat ruoka-aineet määrineen välilehdelle “Reseptit”. HUOM: Syötä raaka-aineet muodossa “määrä yksikkö aines”, eli esimerkiksi “400 g perunat” tai “1 paketti makkaraa”, jotta kauppalistageneraattori ymmärtää määrät oikein! Välilyönti on tärkeä!
 3. Suunnittele valitsemasi määrä viikon ruokalistoja lehdelle “Menuplan” nimeämällä viikko ja lisäämällä eri sarakkeisiin reseptien nimet.  Viikon ruokalista voi sisältää 0-7 ateriaa.
 4. Valitse viikon menuplan lehdellä “Kauppalista” kirjoittamalla kyseisen viikon nimi ruutuun B2.
 5. Paina “Luo kauppalista”.
 6. Viikon ruokiin tarvittava kauppalista luodaan automaattisesti ruudun oikeaan laitaan!

Jos käytät Wunderlistia kauppalistana, niin ekstrabonuksena voit liittää sen omaan Wunderlistiisi yhdellä copypastella tämän appin avulla: http://wunderlist-parser.herokuapp.com

Jos käytät kauppalistana Todoistia, niin copy-paste tehtävien lisäys onnistuu ihan softassa itsessään.

Tästä ladattavaan exceliin on syötetty malliksi kuusi reseptiä, ja niistä on tehty kaksi viikon ruokalistaa. (Jos tykkäsit joistain resepteistä, ne saa täältä). Omien reseptien kopiointiin voi mennä hetki, mutta voimme vakuuttaa, että investoinnin takaisinmaksuaika on erittäin lyhyt! 🙂

4 thoughts on “Viikon ruokalistaexcel

 1. Otto Ahoniemi says:

  Käytän samaan hommaan Paprika -nimistä softaa (appit Android + iOS ja ohjelmat Windows + Mac). Reseptit ja kauppalistat kätevästi ja synkkaa perheen kesken, kun kirjaudutaan samoilla tunnuksilla.

  1. Tommi says:

   Hei hyvä vinkki! Ei ollut jostain syystä omissa tutkimuksissa sattunut silmään tuo Paprika. Nopealla vilkaisulla näyttäisi tarjoavan aika lailla ne ominaisuudet, mitä etsinkin. Ainoana miinuksena on tietysti maksullisuus, joka useamman laitteen yli kumuloituu jo kohtalaiseksi kustannukseksi. Tosin jos käyttö on helppoa ja luontevaa, niin ihan mielellään sitä silloin vähän maksaakin.

 2. Ella says:

  Mielenkiintoista! Pitääkö kaikkien reseptien olla englanninkielisiä vai mitä tapahtuu, jos lisäät paprikaan suomenkielisen reseptin?

  1. Sonja says:

   Me ei olla tosiaan testattu itse Paprika appia, mutta ainakin App Storen kuvauksen mukaan näyttäisi applikaatio olla saatavilla suomen kielellä, eli luulis et toimii.

Comments are closed.