Suosikkiostoslistojen jako linkin avulla K-Ruoka-palvelussa

Kuten useammassakin postauksessa on seikkaperäisesti selostettu, ruoan verkkokauppa on ollut meille tosi tärkeä työkalu, ensin normaalin arjen, ja sittemmin ruuhkavuosiarjen helpottamiseen. Aluksi vaati vähän vaivaa, että saatiin reseptiexcelit pystyyn, mutta nykyään viikon ostokset voi hoitaa about vartissa. (Toimitus tietty heti seuraavana päivänä, koska tyypillisesti ehdin/muistan hoitaa tämän mulle osoitetun tehtävän vasta sunnuntai-iltana.)

Aiemmin jokaisen, joka halusi kopioida saman systeemin, piti syöttää itse kaikki listat excelistä verkkokaupan listoiksi. Mutta ei enää! K-Ruokaan on vastikään tullut uusi ominaisuus: tallennetun suosikkiostoslistan voi jakaa linkin avulla. Linkki vie sinut suoraan K-Ruoka-palveluun niin, että suosikkilistan lisätään automaattisesti omiin suosikkilistoihisi (toimii siis tietysti vain kirjautuneille käyttäjille). Kuten aiemmin, suosikkilistan sisällön voi suoraan napin painalluksella lisätä omaan ostoskoriin.

Tämä on suorastaan mahtavaa, sillä nyt suuri ruokaoptimointi voidaan viedä seuraavalle tasolle! Eli jos haluat käyttää samoja reseptejä kuin mitä meillä on ruuhkavuosien ruokahuolto-menuplanissamme, voit lisätä niihin tarvittavat aineet omaan ostoslistaasi suoraan valmiiksi oheisten linkkien avulla. (Joskus jokin saatavilla oleva tuote ei ole ihan samalla nimellä – esim. enää ei saa kesäporkkanaa, vain tavallista – mutta onneksi niiden vaihto kestää vain hetken.)

Viikkojen sisältämät reseptit näet tästä.

Meillä on myös suunnitelmissa tehdä jokainen resepti omaksi listakseen, jolloin voisi reseptikohtaisesti valita, mitkä ruoat haluat tilata itsellesi. Tässä on kuitenkin vähän työtä.

Viikkolistoissa on myös se hyvä puoli, että siinä missä jokainen resepti erikseen pakottaa ostamaan aina tarvikkeita tietyn minimi pakettikoon / resepti, meidän excel osaa laskea yhteen vaikkapa kaikki viikon aikana tarvitsemasi jauhelihat. Näin syntyy vähemmän säätöä, kun ei tarvitse muistaa, että jokin resepti tarvitsisi oikeasti vain 200g jauhelihaa, vaikka suosikkilistassa tilataan 400g.

2 thoughts on “Suosikkiostoslistojen jako linkin avulla K-Ruoka-palvelussa

  1. Rapu says:

    Mahtavaa, joku muukin tekee näin! Meillä on erinäköinen spreadsheet, mutta sama idea. Paitsi että varioidaan ruokalistaa kauden mukaan. Mutta ihanaa, en olekaan outo. 😀

    Me vaihdoimme K-ruokaan sen takia, että Alepan kauppakassipalvelun käyttöliittymä oli niin rasittava. Täydennämme kyllä Lidlistä, jotta kustannukset pysyvät hallinnassa. Se onkin itse asiassa ongelma tässä: yritämme ymmärtää paljonko maksamme tästä kotiavusta. Siis sen kuljetusmaksun lisäksi.

    1. Sonja says:

      Hei Rapu! Joo ruokalistan variointi on varmasti fiksu idea, meillä ei vielä toistaiseksi ole ollut niin paljon ylimääräistä aivokapasiteettia, että olisimme jaksaneet hioa tätä 😀 Ehkä sit joululomilla 🙂 Tommi kävi tekemässä isyyslomallaan ihan käytännön vertailua hintatasosta, eli tutki paljon maksetaan kun tilataan versus paljolla sais jos ostais lähikaupoista (meillä vaihtoehtoina Lidl, S-Market ja K-Market). Meidän tutkimusten mukaan hintapreemio on itse asiassa yllättävän pieni, kuljetusmaksut mukaan lukienkin alle 10% eli noin 10e/ostoskerta viikossa. Jos mietin, et säästän tällä ainakin 3 kauppareissua (meillä ei ole autoa, eli emme esimerkiksi voisi kantaa hirveen isoja määriä kerralla) viikossa niin se tuntuu kyllä musta todella hyvältä diililtä 🙂

Comments are closed.